Хамилтон плесао по киши и обезбедио пол позицију у Штајерској

Луис Хамилтон, возач Мерцедеса и актуелни шампион Формуле 1, остварио је прву пол позицију ове сезоне, пошто је имао најбоље време у квалификацијама за другу трку после дуге паузе због коронавируса. Хамилтон је освојио пол позицију за Велику награду Штајерске на стази "Ред Бул ринг".

Шестоструки светски шампион возио је фантастично по кишовитом времену у квалификацијама и стигао до 90. пол позиције у каријери.

Обилне падавине претиле су да откажу такмичење пред другу трку шампионата, али је оно ипак одржано после сат времена кашњења.

Британац није имао конкуренцију и од првог пратиоца Макса Ферстапена имао је боље време за више од секунде.

Трећи је завршио Карлос Саинс јуниор, којем ће се у другом стартном реду придружити други члан Мерцедеса Валтери Ботас, човек који је победом отворио сезону у Формули 1.

Потом ће се поређати возач Реноа Естебан Окон. Саинсов тимски колега Ландо Норис је имао шесто време, али ће због казне коју је добио после слободних тренинга бити померен на девету позицију. Тако ће за по једно место унапред бити померени Александер Албон у другом Ред Булу, возач Алфа Таурија Пјер Гасли и Данијел Рикардо у Реноу, док ће четвороструки светски шампион Себастијан Фетел бити десети.

Велика награда Штајерске на програму је у недељу од 15.10.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво