Ботас славио у првој трци корона сезоне

Возач Мерцедеса Валтери Ботас победио је на Великој награди Аустрије, којом је стартовао овогодишњи шампионат Формуле 1 после свих проблема које је проузроковала пандемија коронавируса. Друго место освојио је Шарл Леклер из тима Ферарија, а треће место је освојио возач Мекларена Ландо Норис.

Валтери Ботас је одлично искористио освојену прву пол позицију и водио је од старта трке до самог циља и сасвим заслужено славио.

У првој трци сезоне на стази „Ред Бул ринг" Ботас је дошао до осме победе у каријери.

Његов тимски колега Луис Хамилтон је завршио на четвртом месту, а као трећепласирани на победничко постоље се први пут у каријери попео возач Мекларена Ландо Норис што му је највећи успех у досадашњој каријери.

Бодове су још освојили Карлос Сајнц, Серхио Перес, Пјер Гасли, Естебан Окон, Антонио Ђовинаци, Себастијан Фетел и Николас Латифи.

Сам почетак трке и сезоне обележио је гест возача и њихових тимова који су клекли пред старт како би симболично пружили подршку борби за расну једнакост.

У самој трци је, као и у јучерашњој за пол позицију, било чак девет одустајања, три "сејфти кара" и две казне од по пет секунди за Луиса Хамилтона и Серхија Переса.

 

Наредна трка возиће се за седам дана на истом месту.

 

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво