Самоуништење Ферарија, Ферстапен тријумфовао у Бразилу

Возач Ред Була Макс Ферстапен освојио је Велику награду Бразила, претпоследњу трку у шампионату Формуле 1. Ферстапен је дошао до победе у трци коју је обележила нова катастрофа Ферарија и међусобни судар двојице њихових возача.

Холандски возач је у 60. кругу сјајно заобишао шампиона Луиса Хамилтона и потом до краја сачувао предност.

Он је на тај начин дошао до трећег тријумфа ове сезоне, а укупно осмог у каријери.

Хамилтон на крају није успео да заврши ни други, већ трећи, а испред њега је највећи успех у каријери оствари Пјер Гасли.

Британац је учествовао у мањем инциденту са Александром Албоном, који га је коштао једног степеника на победничком постољу. Грешка коју је направио донела му је и казну од пет секунди по завршетку истраге и на крају је пао на седму позицију.

Карлос Саинц, који је завршио као четвртопласирани, "унапређен" је за једну позицију.

Међутим, све је то остало у сенци невероватног удеса двојице возача Ферарија - Себастијана Фетела и Шарла Леклера у завршници.

Француз је закачио Немца, којем је пукао пнемуатик и за којег је трка у том тренутку била готова. Убрзо је и Леклер морао да одустане и тиме је комплетиран веома лош викенд за најпознатији тим у Формули 1.

Обојица су били веома љути због инцидента.

Четврти је био Кими Раиконен, а првих десет комплетирали су Ђовинаци, Рикардо, Норис, Перес и Квајт.

Последња трка у сезони возиће се 1. децембра у Абу Дабију.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво