Маркесу трилер на Тајланду и осма шампионска титула

Шпански мотоциклиста Марк Маркес, члан Хонде, освојио је шесту титулу у краљевској класи Мото ГП шампионата, а осму укупно, тријумфом на данашњој Великој награди Тајланда.

Трка је одлучена у самом циљу, а од старта је било јасно да ће победника одлучити дуел Квартарара и Маркеса.

Возач Петронас Јамахе је држао вођство до последњег круга, а разлика између њега и шпанског мотоциклисте је готово све време била унутар пола секунде. Маркес је на почетку трке једном покушао да преузме вођство, али је отишао прешироко, а други пут је у напад кренуо у последњем кругу.

Уследио је одговор Квартарара у последњој кривини, али је возач Репсол Хонде реаговао и успео да слави у трилер завршници.

Он је титулу обезбедио четири трке пре краја, пошто има недостижну предност од 110 бодова у односу на Андреу Довициоза из Дукатија, који је у Бурираму био четврти.

"Сви су покушали да ме победе, није било лако. Током целог викенда сам покушао да победим, без обзира на титулу и разлику између мене и Довија. Циљ ми је био да пронађем најбољи начин да дођем до тријумфа, а то сам и урадио. Фабио је био изузетно брз у једном делу трке, у једном тренутку је мало и повећао разлику, али сам га сустигао. Била је ово невероватна година, цео тим је одрадио одличан посао. Сада је време да уживамо и прославимо титулу", рекао је Маркес.

Шестом титулом је престигао Мајка Духана и стигао на треће место вечне листе шампиона "краљевске класе", на титулу од Валентина Росија, а две од рекордера Ђакома Агостонија.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво