Борковић без премца на Србија релију

Најбољи српски аутомобилиста Душан Борковић и његов сувозач Игор Марковић победници су најпрестижнијег домаћег аутомобилског такмичења, 52. Србија релија, чиме се титула тачно после 27 година поново вратила у руке домаћег такмичара.

Борковић је у својој Шкоди фабији Р5 ЕВО био најбољи на свих 14 брзинаца који су вожени на шест локација током два дана такмичења.

У веома јакој конкуренцији чак 59 посада из Србије, Бугарске, Мађарске, Турске, Шведске, Хрватске и Јапана, Борковић и Марковић су суверено владали свим брзинским испитима и такмичење завршили са скоро пет минута предности у односу на другопласирану посаду.

После сјајне вожње првог дана, истим темпом су наставили и другог дана када су били најбољи на стазама: Гоч, Ботурић и Станишинци.

"Пресрећан сам због овог тријумфа. После 10 година сам се вратио својој омиљеној дисциплини. Имао сам малу бојазан на почетку такмичења, с обзиром на то да сам се тек упознавао са аутомобилом. Нисам знао колико ћу се брзо адаптирати, међутим већ од првог километра сам осетио да веома добро владам аутом и да могу да диктирам ритам релија. Неизмерно сам захвалан фановима и мојим дугогодишњим спонзорима који су ми пружили велику подршку као и свом НИС Петрол Рејсинг тиму, Шкоди Србија и граду Врњачка Бања", рекао је Борковић.

Последњи победник из Србије на најважнијем домаћем такмичењу, које је тада носило званичан назив ЈУ рели био је Вићентије Савић сада већ далеке 1992. године, а захваљујући Борковићу титула се после пуних 27 година поново враћа у руке домаћег такмичара.

"Посебно сам поносан на чињеницу да сам вратио титулу кући. Ово је била моја огромна жеља од самог почетка, али нисам био сигуран да ћу у томе и успети - утолико је моја срећа данас већа", додао је Борковић.

Србија рели организовали су Ауто-мото савез Србије (АМСС), Спортски ауто и картинг савез Србије (САКСС) и Град Врњачка Бања, уз подршку Министарства омладине и спорта (МОС) и АМС Осигурања а.д.о.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво