Победа Леклера, прекинут деветогодишњи пост Ферарија у Монци

Возач Ферарија Шарл Леклер остварио је другу победу заредом у сезони, пошто је тријумфовао на трци за Велику награду Италије на стази у Монци. Иза њега кроз циљ су прошли Ботас и Хамилтон.

После прошлонедељног тријумфа у Белгији, у 14. трци ове сезоне у Формули 1, Леклер је победио у времену један сат, 15 минута, 26,665 секунди. Иза себе је оставио двојац Мерцедеса Валтери Ботаса и Луиса Хамилтона.

Леклер и Ботас су се жестоко борили у завршници, Финац се у једном тренутку примакао на пола секунде, али је убрзо и погрешио, што је искористио возач из Монака и "побегао" му на 1,5 секунду. Он је сачувао предност до краја и остварио велику победу у Монци.

То је прва победа Ферарија на домаћој стази у Монци још од 2010. године, када је тријумфовао Фернандо Алонсо. Била је ово прва победа Ферарија у Монци, на домаћем терену још од 2010. године.

Шампионат у Формули 1 наставаља се 22. септембра када је на програму Велика награда Сингапура.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво