Веснић у Хрватској наставља борбу за шесту европску титулу

Након пет освојених титула шампиона централне Европе аутомобилиста Милован Микица Веснић и његов тим АСК Веснић настављају овог викенда борбу за шести трофеј у новооснованој ТЦР Источна Европа на хрватској стази Гробник.

Тим из Горјана креће ка Ријеци максимално припремљен, иако је Веснић имао техничких проблема претходна два тркачка викенда на Хунгарорингу и Ред бул рингу, са полуосовином и квачилом, овога пута, уз побољшање перформанси, акценат је стављен на прилагођавање аутомобила високим температурама.

"С обзиром на то да је рећ о Гробнику, у пракси се до сада показало да аутомобили трпе велика оптерећења због прегревања мотора, кочница и гума. Надам се да смо пронашли идеалан 'сет-ап' за такве климатске услове", каже Веснић.

Стаза у Хрватској је од прошле године са новом подлогом и бржа је за шест секунди, а Веснић је актуелни рекордер у класи ТЦР аутомобила.

Српски аутомобилиста сматра Гробник изазовном и захтевном стазом, па ће, како наводи, пресудити баланс перформанси.

"Иако имам највећи баласт у аутомобилу, тачније, добио сам највећу тежину на основу разултата прве две трке, чак 60 килограма имам више од појединих конкурената, надам се да ћу успети да се изборим", наводи Веснић.

Он у Ријеку долази као водећи у генералном пласману са 79 бодова, 18 више од клупског колеге Јакуба Вишомирског, док је Рудолф Пешовић на осмој позицији са 25 бодова.

"Жестоку битку и највише дуела очекујем са Томашом Пекаржом, који је вишеструки шампион рено кило купа, а ту је и (Јахим) Галаш са голфом", закључио је Веснић.

Трке на Гробнику на програму су у суботу и недељу, уз учешће 13 такмичара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво