Више хиљада грађана опростило се од Лауде

Више хиљада грађана и бројне познате личности опростиле су се данас у Бечу од недавно преминулог бившег светског шампиона Формуле 1 Никија Лауде.

Од јутрос у 8.00 грађани су имали прилику да се опросте о Лауде, односно испред ковчега с његовим посмртним остацима који је био постављен у бечкој катедрали Штефансдом.

И поред кише, испред катедрале се формирао ред јер је више хиљада људи желело да ода пошту једном од највећих спортиста Аустрије.

Његов син Лукас ставио је тркачку кацигу на ковчег која је подсећала на његове легендарне вожње.

Након три и по сата могућности за грађане да се опросте од Лауде, у катедралу су дошле високе званице, међу којима је био и бивши возач Формуле 1 Ален Прост, као и актуелни првак Луис Хамилтон, али и Арнолд Шварценегер и председник Аустрије Александер ван дер Белен.

У свом говору, Ван дер Белен истакао да се Аустрија опрашта данас од једног великог Аустријанца.

"Лауда је био велики узор Аустријанцима, посебно у односу на грешке. Он је ствари видео какве јесу, анализирао је своје сопствене грешке. Искрена анализа грешака је потребна да би се из прошлости могло нешто научити. Лауда нам је показао како се то ради", подвукао је председник.

Указао је да је Лауда био познат и по свом веома брзом повратку у спорт, када се након само 42 дана после велике несреће на Нирнбургрингу вратио на тркачку стазу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво