Борковић: Биће теже него прошле сезоне

Најбољи српски аутомобилиста Душан Борковић крајем месеца започиње нову сезону у Европском ТЦР шампионату, тркама на стази Хунгароринг у Мађарској које ће се возити 28. априла.

Добру сарадњу не треба прекидати. Душан Борковић ће и ове сезоне наступати у Аутомобилу Хјундаи и30н, у екипи Таргет Компетишн за коју је возио и прошле сезоне и која ће и овога пута радити под патронатом нашег Нис Петрол Рејсинг тима.

Први тркачки викенд на програму је 27. и 28. априла, на добро позатој стази Хунгароринг у Мађарској, коју Борковић одлично познаје.

Током ове сезоне, као и претходне, возиће се укупо седам тркачких викенда, то јест 14 трка. Поред Хунгароринга, Борковић ће наступати и на стази Хокенхајм у Немачкој, стази Спа Франкоршамп у Белгији, на Ред Бул Рингу у Аустрији, након тога на Ошерслебену у Немачкој, а потом следе и два последња викенда Барселони 22. септембра и на легендарној Монци 13. октобра. Сезона ће бити изузетно узбудљива и тешка.

Душан ће у Таргет тиму имати и нове клупске колеге. Поред прекаљених асова попут Британца Џоша Фајлса и Словака Мата Хомоле, ту су и младе наде светског аутомобилизма, близанци Џесика и Андреас Бекман.

Ове сезоне биће промењен систем бодовања. За прво место и победу у трци додељиваће се 40 поена, други добија 35 бодова, треће место носи 30 поена, а интересантно је да ће првих петнаест у пласману ући у бодовање.

Све трке овогодишњег шампионата ТЦР Европа и ове године моћићете да пратите на програмима Радио-телевизије Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво