Хамилтон шампион, а Ферстапен први у Мексику

Возач Ред Була Макс Ферстапен победио је у трци за велику награду Мексика, али је возач Мерцедеса Луис Хамилтон четвртим местом обезбедио довољно бодова за своју пету шампионску титулу у Формули 1. На победничком постољу трке места је обезбедио и двојац из Ферарија, Себастијан Фетел на другој позицији, а Кими Раиконен на трећој.

Иако су до краја шампионата остале још две трке Луис Хамилтон је четвртим местом у трци за Велику награду Мексика обезбедио залиху бодова која је недостижна за његовог најближег конкурента Себастијана Фетела.

Освајањем пете титуле у каријери Хамилтон са по броју трофеја изједначио са легендарним Хуаном Мануелом Фанђом, а испред њега је сада само Михаел Шумахер који има укупно седам титула.

Луис Хамилтон сада има један шампионски наслов више у односу на Алена Проста и Себастијана Фетела директног конкурента који је успео да га претекне у овој трци, али не и у трци за титулу.

Британац Луис Хамилтон се после трке захвалио својој породици и људима из Мерцедеса.

"Чудно се осећам. Била је ово тешка трка. Добро сам кренуо, али не знам шта се догодило онда. Било је битно завршити трку. Титула није освојена овде, већ кроз напоран рад целе сезоне. Хвала мојој породици, посебно оцу, и људима из тима. Без њих не бих остварио ово", поручио је Хамилтон.

Британац је после 19. трке у сезони обезбедио 358 бодова, док је Фетел стигао до 294 поена.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво