Свечано отворен 51. Србија рели

Свечано је отворен 51. Србија на Градском тргу у Врњачкој Бањи у присуству министра одбране Александра Вулина, министра омладине и спорта Вање Удовичића, председника Ауто-мото савеза Србије Мирка Бутулије и председника општине Врњачка Бања Бобана Ђуровића. Најзначајније аутомобилско такмичење на овим просторима одржава се у организацији Ауто-мото савеза Србије, Спортског ауто и картинг савез Србије и Града Врњачка Бања, а уз подршку Министарства омладине и спорта, Спортског савеза Србије и АМС Осигурања. Србија рели, који се по први пут одржава у Врњачкој Бањи, бодује се за Европски рели трофеј, Балкански рели трофеј, Шампионат Босне и Херцеговине, Шампионат централноевропске зоне и Национални шампионат.

Овогодишња аутомобилска манифестација окупила је 50 посада, а осим такмичара из Србије учествују и посаде из Бугарске, Словеније, Румуније, Шведске и Турске. Испред организатора релија на свечаном отварању Мирко Бутулија, председник Ауто-мото савеза Србије, изјавио је - "Србија је земља спорта и такмичарског духа, а ово најзначајније аутомобилско такмичење, увек је изазивало велику пажњу домаће и европске јавности. Оваквим догађајима успостављамо квалитет и највише стандарде у спортском аутомобилизму код нас и показујемо да можемо да парирамо европским такмичењима у ауто спортовима. АМСС инсистира на безбедности не само у ауто спорту већ и у свакодневном животу, јер је безбедност у саобраћају постулат нашег деловања као националног удружења возача Србије."

Бобан Ђуровић председник општине Врњачка Бања, града домаћина релија пожелео је добродошлицу и изјавио - ‘'Задовољство ми је што смо у прилици да у години обележавања јубилеја од 150 година организованог туризма будемо домаћини 51. Србија релија. Инвестицијама за развој спортског туризма, створени су услови за одржавање разних спортских такмичења и припрема спортиста у Врњачкој Бањи. Драго нам је да смо стекли нове партнере попут САКСС-а и Ауто-мото савеза Србије, што ће нам омогућити да и у наредним годинама будемо домаћини овог међународног такмичења, у циљу промовисања ауто спорта и упознавања нашег места са најдужом традицијом туризма у региону.''

Министар омладине и спорта Вања Удовичић приликом свечаног проглашења захвалио се Врњачкој Бањи што је у протекле четри године широм отворила врата за све српске спортове и постала центар спортских дешавања, а Ауто-мото савезу Србије што показао одговорност према ауто спорту, дајући пуну подршку његовој афирмацији у земљи и инострансву. ‘'Најбољи возачи из света поново возе на нашим стазама и то говори о томе колико смо успешни.''- рекао је Удовичић.

Прве посаде стартовао је министра одбране Александр Вулин који је нагласио да му је задовољство што је у прилици да присуствује и званично отвори 51. Србија рели, уз честитке домаћину и организаторима на добро обављеном послу.

Србија рели се одржава још од 1967. године и ова манифестација има све већи број учесника, такмичаре из региона и Европе, и све већи број гостију посећује нашу земљу како би уживали у чарима аутомобилских трка коју су организатори и домаћини употпунли концертима Жељка Васић и ЈУ групе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара