Борковић водећи у ТЦР Европа шампионату

Петог тркачког викенда у ТЦР шампионату, Душан Борковић је на првој трци у Холандији заузео шесто место и са нових осам бодова, а укупно 119 престигао досадашњег водећег у генералном пласману Микела Аскону, који је сада трећи са пет бодова заостатка. Другопласирани је Нађ са три бода заостатка.

Борковић је у свом "Hyundai i30 N" са бројем 62, први пут у каријери такмичио се на стази у Асену у Холандији. У првом делу квалификација био је шести, чиме је изборио право учешћа у другој рунди. Зарадио је казну због вожње ван стазе, па му је поништено најбоље време и припала му је 11. позиција, међутим због казне са прошле трка померен је још три места па је требало да стартује као 14. Међутим након уложене жалбе, организатор је признао грешку, па је борковић стартовао као 10, а недељну трку ће због инверзивног поретка почети са четврте позиције.

У изузетно узбудљивој трци, иако је на старту због ударца од стране Кроеса изгубио две позиције, Борковић је стрпљивом вожњом напредовао ка врху. У последњем кругу успе је да пре проласка кроз циљ претекне Потија и тако дође до шестог места у првој трци и водеће позиције у генералном пласману.

Друга трка се вози у недељу у 11 сати, а Борковић стартује са четвртог места, чиме умногоме повећава изгледе да учврсти прву позицију у ТЦР Европа шампионату. Директан пренос је на нашем Другом програму, стрим је на РТС Планети.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво