Борковић: Једва чекам старт сезоне, циљ је Топ 5

Најбољи српски аутомобилиста Душан Борковић рекао је да нестрпљиво чека старт сезоне у европском ТЦР шампионату и најављује борбу за пласман у Топ 5.

"Најлепши је осећај кад седнем у аутомобил, то је моја канцеларија и кад седнем, ставим кацигу, кад сам у тој тишини и чујем само откуцаје срца тад сам најсрећнији. То ме очекује већ следеће недеље, узбуђење расте, адреналински сам тип, поготово што сам због повреде десне ноге скоро угрозио наступ. На срећу све је у реду и возићу на првој трци у Француској", рекао је Борковић.

Према његовим речима, пауза је била прилично дуга и тешка јер није било лако одлучити се ни за такмичење, ни за аутомобил.

"Велика су очекивања од медија, спонзора, навијача, државе, велики новци су у питању и нисам смео да изаберем погрешан аутомобил. Уверен сам да смо урадили најбољу ствар, изабрали смо добар аутомобил "Хјундаи и30Н", који је један од најбољих на свету у тој класи. Проблематично је што га нисам возио и тек ћу на самој трци, што вероватно нико никад није урадио, возити први тренинг са њим и потрудићу се да одрадим што боље", рекао је српски ас, који је управо због квалитета аутомобила одлучио да Светски ТЦР шампионат замени европским.

"Ми Срби желимо увек највише, да наши спортисти буду најбољи. И ја то желим, али увек треба дати пун респект конкуренцији, свестан сам да су возачи из Немачке, Шпаније, Енгелске и Француске веома озбиљни, храбри, али и ја сам озбиљан, храбар, "луд" и за нијансу више од њих желим да се докажем. Да не дајем лажне наде, али моја је жеља бар међу првих пет. Чуо сам да ће бити 40 такмичара на стази, желим међу првих 10 на првој трци, да завршим на крају међу пет, а надамо се и међу три", поручио је Борковић.

Европски ТЦР шампионат почиње 5. маја у Француској на стази Пол Рикар, а завршава 21. октобра у Барселони на стази Каталуња.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво