Лепе девојке напуштају Формулу 1

Да ће Формула 1 доживети још већи пад гледаности потврђује и то што популарне "грид" девојке са старта трка Формуле 1 од наредне сезоне неће бити учеснице "најбржег циркуса на свету", одлука је челника такмичења.

Челници Формуле 1 најавили су овакав потез прошле сезоне, а све из разлога што "се оне не поклапају са визијом овог спорта, као и да овај обичај није у сагласности са вредностима и модерним друштвеним нормама, те да није више примерен".

Девојке са старта трка су углавном биле модели, који привлачењем велике пажње на себе служе у маркетиншке сврхе за спонзоре, чије име носе на одећи.   

Такође би држале табле са именима возача и кишобране, док би по завршетку трке правиле шпалир кроз који би тројица возача дошла до подијума.

Још један од разлога укидања "грид" девојака јесу и јавне дебате о њима на друштвеним мрежама, као и одлука неких трка да се уместо њих појаве мушкарци, маскоте па чак и деца.

Нова сезона Формуле 1 стартује Великом наградом Аустралије 25. марта.  

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво