Проглашени најбољи у ауто и мото спорту за 2017. годину

Ауто-мото савез Србије (АМСС), Спортски ауто и картинг савеза Србије (САКСС) и Мото савез Србије (МСС) прогласили су на гала свечаности у хотелу Метропол најбоље такмичаре у ауто, мото и картинг спорту за 2017. годину.

Ову традиционалну доделу награда пред многобројним званицама и уз спектакуларан програм отворили су председник АМСС и МСС Мирко Бутулија, председник Међународне аутомобилске федерације (ФИА) Жан Тод, као и председник Међународне мото федерације Европе (ФИМ Еуропе) др Срб Волфганг.

"Захваљујући заједничком раду САКСС, МС и АМСС ово проглашење подигнуто је на виши ниво у односу на претходне године, што је израз поштовања према нашим шампионима. Уложили смо доста напора како би наша земља имала свог представника на најпрестижнијим мото тркама издрžљивости на свету, а сада можемо да се похвалимо да Србија коначно има и своју репрезентацију у картингу, сачињену од најмлађих дечака и девојчица узраста 7-15 година", рекао је Бутулија.

Према његовим речима, они ће у предстојећој сезони наступати на шампионату Централно европске зоне (ЦЕЗ).

"Циљ нам је да у наредне две године омогућимо да такмичења буду самоодржива, те да сва средства усмеримо на обуку функционера, судија и промоцију ауто, мото и картинг спорта, како бисмо имали довољан број такмичара у свим дисциплинама", истакао је Бутулија и захвалио се представницима Владе Републике Србије, а нарочито министарству одбране и министарству омладине и спорта, те представницима ауто мото савеза и клубова из региона.

"Честитам свим шампионима ове Свечане церемоније доделе награда, као и организаторима овог догађаја. ФИА ће наставити да подржава вашу земљу", рекао је Тод у видео поруци.

Похваливšи организаторе, председник ФИМ Европе захвалио се свима на дивној вечери и пожелео пуно среће у даљем раду.

Министар одбране Александар Вулин овом приликом примио је специјално признање за изузетан допринос у развоју ауто, мото и картинг спорта у Србији.

"Сарадња са АМСС је и до сада била успешна, а настојаћемо да је кроз заједничке пројекте још више ојачамо", истакао је Вулин захваливши се АМСС и председнику Бутулији за све што су урадили за ауто, мото и картинг спорт Србије и том приликом поделио награде најмлађим тркачима.

Поред медаља тамичарима, председник АСС и МС Мирко Бутулија, председник САКСС Станиша Лазарац и генерални секретар МС Божидар Михаиловић уручили су специјална признања и другим представницима најважнијих институција које подржавају, помажу и прате ове спортове, између осталог и министру омладине и спорта Вањи Удовичићу и министарки грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорани Михајловић.

Најпрестижнију награду за освојене три шампионске титуле, златну кацигу, ове године однели су - у ауто спорту Дејан Илић (класа брдске трке) и Слободан Јаковљевић (класа ауто слалом) и у мото спорту - Бранко Антић (класа МX1) и Слободан Крстић (класа Мото класик МК 500).

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
2° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво