Луис Хамилтон и "рајски папири", Британац избегао плаћање пореза на приватни авион

Светски шампион у Формули један, Луис Хамилтон, један од најбогатијих спортиста планете, избегао је плаћање пореза на свој приватни авион користећи оно што енглески медији називају „Острво Мен шему", а која је обелодањена у афери „рајских папира".

Избегавање плаћање пореза изведено је тако што је оформљена лажна фирма за изнајмљивање ваздухоплова, преко које је Хамилтон изјанмљивао авион сам од себе.

Како наглашавају саговорници „Гардијана", иначе професори права, ова пракса се коси са постојећим европским законима.

Хамилтон je истакао да се у вези са свим консултовао са својим адвокатима, као и да му је речено да је све законито. Уз то, додао је да се он није бавио никада свакодневним функционисањем својих послова.

Овај модел избегавања плаћања пореза није илегалан, а и не постоји доказ да је он директно био укључен у креирање шеме за свој авион. Потражио је професионални савет и послушао га је.
Наравно, оно што је легално не мора увек и да буде морално, што зна сваки студент права прве године.

Луис Хамилтон, чије богатство се процењује на 130 милиона фунти, већ десет година живи као порески избеглица, прво у Швајцарској а потом и у Монаку.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво