Читај ми!

Хамилтон освојио четврту шампионску титулу у Формули 1

Возач Мерцедеса Луис Хамилтон освојио је четврту шампионску титулу у Формули 1, пошто је заузео девето место у трци за Велику награду Мексика, у којој је победио Макс Верстапен из Ред Була.

Хамилтон је пре трке имао 66 бодова предности и за титулу му је било потребно да се пласира међу првих пет, без обзира на резултат ривала Себастијана Фетела из Ферарија, или да заузме било коју позицију, а да Фетел не буде међу првом двојицом.

У првом кругу Фетел је ударио у Хамилтона, обојица су отишли у бокс, у коме се Британац дуже задржао па је возио са последњег места, а његов ривал је био неколико позиција испред.

Хамилтон је на крају заузео девето место, а Фетел четврто, што је Британцу било довољно за титулу.

Две трке пре краја Хамилтон има недостижних 56 бодова више од Хамилтона, с обзиром да се за победу добија 25 бодова.

Возач Ред Була Макс Верстапен победио је у Мексику и остварио другу победу у сезони, а трећу у каријери. Друго место заузео је Валтери Ботас из Мерцедеса, а трећи је био возач Ферарија Кими Раиконен.

Возач Мерцедеса Луис Хамилтон, након што је дошао до четврте титуле првака Формуле 1 у каријери, поручио је да никад не одустаје и да је увек веровао у себе.

Британац је на трци за Велику награду Мексика завршио девети и то пошто је већ на старту трке пао на последње место после контакта са конкурентом за титулу Себастијаном Фетелом, али је на крају завршио на позицији која му је била довољна да буде шампион.

"Никада не одустајем. Трка у Мексику није од оних које желим. Ишао сам до краја и само сам хтео да обрадујем породицу и мој тим. Поносан сам што сам део Мерцедеса, ", рекао је Хамилтон, а преноси ББЦ.

Возач Ферарија Себастијан Фетел, који је био четврти у Мексику, признао је да је Хамилтон заслужено осигурао титулу две трке пре краја шампионата.

"Разочаран сам четвртом позицијом и сударом са Хамилтоном, али то сада није важно. Најбитније је да је Луис освојио титулу, обавио је одличан посао и заслужио је да слави. Честититам му", казао је Фетел.

Честиткама Хамилтону се придружио и победник трке Макс Ферштапен из Ред Була.

"Честитам Хамилтону и Мерцедесу на титулама. Сасвим заслужено", јасан је био Холанђанин.

После две трке овогодишњег шампионата возе се у Сао Паулу и Абу Дабију. Наредна трка у шампионату вози се 10. новембра за Велику награду Бразила.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво