Читај ми!

Хамилтон: Нисам ни сањао да ћу имати овакву предност

Возач Мерцедеса Луис Хамилтон рекао је да је срећан због данашње победе у трци Формуле 1 за Велику награду Јапана и да је само могао да сања да ће у овом тренутку имати овако велику предност над Себастијаном Фетелом из Ферарија. Хамилтон је победио у Јапану и на 59 бодова увећао предност у генералном пласману над Фетелом, који није завршио трку на стази Сузука. Друго и треће место освојио је двојац Ред Була Макс Верстапен и Данијел Рикардо.

Британац би већ у следећој трци у САД могао да освоји четврту шампионску титулу, ако победи, а Фетел се не пласира међу првих пет.

"О оваквој предности у пласману сам могао само да сањам. Све дугујем екипи, сви су посвећени и педантни у раду и зато имамо добре резултате. Екипа је обавила невероватан посао. Ферари је ове године био одличан, али све дугујем екипи", рекао је Хамилтон после трке.

Због малих проблема са гумама али и гужве на стази Верстапен се у претпоследњем кругу примакао Хамилтону на пола секунде.

"Макс је изузетно возио, трка уопште није била лака. Ред Бул је брз током трка. Ми смо бржи у квалификацијама, али данас је било веома близу у завршници, када је виртуелни сејфти кар био на снази. Гуме су биле хладне, а било је и гужве, која је после и њега ухватила. Било је близу", рекао је Хамилтон.

Он је захвалио навијачима на великој подршци у Јапану.

Верстапен је у прошлој трци победио, а данас је заузео друго место.

"Поново сам имао сјајан дан. Сузука је заиста добра према мени, прошле године сам заволео ову стазу. Темпо је данас био обећавајући. Прво сам се мучио на супер меким гумама, али када смо прешли на меке био сам конкурентан, увек сам био уз Луиса, поготово у последњих неколико кругова", навео је холандски возач.

"Имали смо одличан темпо, али заиста је било тешко претицати. Дао сам све од себе и покушао да смањим заостатак. Болид напредује из трке у трку и заиста сам срећан због тога", додао је Верстапен.

Четвороструки светски првак Себастијан Фетел из Ферарија одустао је у петом кругу због проблема са мотором.

"До сада смо обавили невероватан посао. Штета што смо у последње две трке имали проблема са поузданошћу, али то се понекад догоди. Разочарани смо, али сада морамо да се одморимо и да дамо све од себе у последње четири трке. Имамо још шансе, екипа је на добром путу, из трке у трку напредујемо. Одмакли смо даље него што људи мисле, па можемо извући и неке позитивне ствари", навео је Фетел.

Наредна трка у шампионату Формуле 1 вози се 22. октобра у САД.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво