Ботас кажњен са пет позиција за трку у Јапану

Возач Мерцедеса Валтери Ботас кажњен је додавањем пет позиција на пласман у квалификацијама за трку Формуле 1 за Велику награду Јапана због непланиране промене мењача.

Ботас тако неће моћи да почње недељну трку са позиције боље од шестог места.

Финац нема добре резултате у другом делу сезоне, а прошле недеље је тај период назвао "најтежим у досадашњој каријери".

Он је на данашњем тренингу био пола секунде спорији од клупског колеге Луиса Хамилтона.

"Резултати и наступи на меким гумама су били добри, али на супер меким их нисам имао. Болид је био бољи него у Малезији, али морамо да радимо на неким стварима како би болид био бржи", рекао је Ботас.

На другом тренингу најбржи је био Хамилтон, а возачима је данас јака киша задавала много проблема на стази Сузука.

"Болид се враћа у нормалну и спреман сам за трку. Осећа се огромна, огромна разлика у односу на последњу трку. Али, Ферари је имао импресиван темпо. Јаки смо и надам се да ћемо моћи да им се супротставимо", навео је троструки светски првак.

Квалификације за трку у Јапану на програму су у суботу од 8 часова по средњеевропском времену, а трка се вози у недељу од 7 часова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво