Фетел: Удес у Сингапуру сам избацио из главе

Возач Ферарија Себастијан Фетел рекао је да не размишља више о удесу на претходној трци за Велику награду Сингапура, после које је Луис Хамилтон из Мерцедеса увећао предност у шампионату Формуле 1.

Фетел је на трци за Велику награду Сингапура имао "пол" позицију и имао је идеалну прилику да поврати вођство у шампионату од Хамилтона, али је већ на самом старту учествовао у удесу, после ког је морао да заврши трку.

"Не размишљам превише о заостатку. То ништа не мења у нашем приступу остатку шампионата. Све што се догодило у Сингапуру је саставни део тркања. Нема много смисла стално гледати снимак и размишљати о томе. Најбоље да се сва енергија усмери на остатак шампионата", рекао је Фетел.

Фетел је рекао да су последње две трке, у Италији, где је он заузео треће место, као и у Сингапуру, знатно испод стандарда Ферарија.

"Нисмо задовољни, нисмо поносни на те трке", рекао је он.

Мерцедес, односно Хамилтон, се шест трка пре краја шампионата налази у доброј позицији да дође до четврте титуле у Формули 1, а Фетел готово да нема право на грешку.

Предстојећег викенда возиће се трка за Велику награду Малезије по највећем сунцу, односно температурама кокпита од око 50 степени и влажности од око 80 одсто.

број коментара 0 пошаљи коментар