Хамилтон најбржи у Сингапуру

Возач Мерцедеса Луис Хамилтон победио је у хаотичној трци Формуле 1 за Велику награду Сингапура и увећао предност у генералном пласману на 28 бодова, у односу на Себастијана Фетела из Ферарија.

Трка је завршена после два сата, пошто је у три наврата због разних инцидената безбедносно возило излазило на стазу.

Први пут у историји је вожена ноћна трка по киши, а трку је обележио инцидент на почетку, када су се сударили возачи Ферарија Себастијан Фетел и Кими Раиконен и Макс Верстапен из Ред Була. После тога Хамилтон је преузео вођство које је до краја сачувао.

Хамилтон је остварио 60. победу у каријери, а седму у сезони.

Друго место заузео је Данијел Рикардо из Ред Була, а трећи је био возач Мерцедеса Валтери Ботас.

Возач екипе Торо Росо Карлос Саинц заузео је четврто место, пети је био Серхио Перес из Форс Индије, а шести Џолион Палмер из Реноа. Бодове су још освојили Стофел Вандорн из Мекларена, Ленс Строл из Вилијамса, Роман Грожан из Хаса и возач Форс Индије Естебан Окон.

Наредна трка у шампионату вози се 1. октобра за Велику награду Малезије.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво