Подвиг Борковића на Тајланду

Српски аутомобилиста Душан Борковић освојио је 26 бодова на тркама на тајландском Бурираму током осмог викенда ТЦР Светског шампионата.

Борковић, којем је у квалификацијама направљена неправда забраном наставка вожње након пуцања гуме и удара у баријеру, направио је подвиг јер је прву трку завршио на другом месту иако је кренуо са 11. позиције, а другу на шестом са 13. позиције.

Возач Алфа Ромео Ђулијете ТЦР с бројем 62 НИС ПЕТРОЛ ТИМА уз подршку грузијског тима “ГЕ Форце” и италијанског “Ромео Феррарис” напредовао је у генералном пласману и сада је шести са укупно 108 бодова.

"Пресрећан сам због свега. Друго и шесто место после онакве одлуке у квалификацијама су феноменалан успех. Стартовао сам на обе трке далеко од водећих, šто је допринело да знатно брже потрошим гуме претичући остале. Имао сам среће да су ми гуме издржале, као и аутомобил, на крају сам презадовољан што је српска застава опет на подијуму и што сам доказао колико вредим. Огромну захвалност дугујем свима који су веровали у мене, почев од тима, спонзора до навијача", изјавио је Борковић после трка.

Наредни викенд ТЦР Светског шампионата вози се 7. и 8. октобра у кинеском Жеђангу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво