Борковић промовише безбедност у саобраћају

Најбољи српски аутомобилиста Душан Борковић овог викенда наставља сезону у Интернационалној ТЦР Серији. Борковића очекују 15. и 16. трка у оквиру 8. тркачког викенда ТЦР-а, а наш ас учествовао је и у акцијама које промовишу безбедност у саобраћају.

Уочи наставка сезоне, Борковић је био партнер акције "When you drive, never drink" (Када возиш, немој да пијеш), како би скренуо пажњу јавности на важност одговорне конзумације и безбедности у саобраћају.

До краја 2017. на факултетима Универзитета у Београду биће организоване и радионице са идејом представљања дугорочне посвећености подстицању одговорног конзумирања, а наш најбољи возач биће партнер у свим акцијама ове кампање.

Ова акција спроводи се у пратнерству са Формулом 1, а Борковић ће на тим предавањима на факултетима у Србији скренути пажњу младима колико је важно одговорно се понашати у саобраћају и нагласити важност одговорног конзумирања.

После више од два месеца паузе, Борковић ће на стази Бурирам на Тајланду, покушати да забележи и трећу победу ове сезоне у ТЦР-у.

До краја шампионата остала су још три тркачка викенда, осносно шест трка. Борковић је седми у генералном пласману са 82 бода.

Први у пласману је Француз Жан Карл Верне у Фолксваген Голфу ТЦР ГТИ са 153 поена, и има два бода више од Атиле Ташија из Мађарске који вози Хонду Сивик.

Борковић се нада да овога пута он и његов клупски колега из Грузијског ГЕ Форс тима Давид Каџаја неће имати рпоблема са кваровима на Алфа Ромео "ђулијети" и да ће не само доћи до бодова, већ и до пласмана на подијум, макар на једној, од две трке колико ће се возити на Тајланду.

Подсећања ради, Борковић је ове сезоне забележио и две, историјске победе за нашу земљу и наш аутомобилизам у Интернационалној ТЦР Серији, и то на стазама у Бахреину и Аустрији.

Директне преносе 15. и 16. трке светске ТЦР Серије моћи ћете да пратите у недељу, 3. септембра од 10 часова и 20 минута, само на Другом програму РТС-а.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво