Волф изненађен добрим односом Хамилтона и Ботаса

Директор Мерцедеса Тото Волф рекао је да уопште није очекивао да ће возачи те екипе Луис Хамилтон и Валтери Ботас добро сарађивати у шампионату Формуле 1.

У претходне три године у Мерцедесу није била пријатна ситуација због затегнутог односа између возача Луиса Хамилтона и Ника Розберга. Они су се борили за шампионску титулу прошле сезоне, успешнији је био Розберг, који је по освајању титуле завршио каријеру.

То је изненадило челнике Мерцедеса, који су морали да траже новог возача, па су довели Валтерија Ботаса из Вилијамса. Возачи Мерцедеса се ове сезоне одлично слажу и подржавају један другога.

Волф је похвалио Ботаса јер је Финац по питању брзине на стази врло близу Хамилтона, али је рекао да је изненађен њиховим "хармоничним односом".

"Валтери постиже резултате какве смо очекивали. Када смо одлучивали кога ћемо ангажовати, знали смо за његове квалитете. На стази је испунио наша очекивања и из трке у трку је све бољи, напредује, што је лепо видети. Међутим, оно у чему је превазишао наша очекивања, односно обојица, јесте начин на који сарађују. Слажу се и поштују на стази, а чак и више ван стазе", рекао је Волф, пренео је Аутоспорт.

"Чак је дошло до тога да је Луис у Силверстону рекао да ће водити рачуна о њему. Да ли сте то претходних година могли да видите у екипи, да се возачи тако слажу? Однос између Валтерија и Луиса је потпуно другачији него између Ника и Луиса. Све је другачије, а то утиче и на динамику у екипи, пошто однос међу возачима утиче негативно или позитивно на тим", додао је Волф.

Мерцедес ове сезоне не доминира Формулом 1 као у претходне три године, али Волф мисли да се екипа добро изборила са изазовима.

"Могу рећи да сам задовољан. Да сте ми зимус понудили да ћемо пре летње паузе победити у шест трка и имати осам пол позиција, прихватио бих. Али, било је теже него што резултати показују, пошто смо имали неколико тесних трка са Фераријем. У Барселони је Себастијан (Фетел) био заиста близу Луису, а у Сочију и Шпилбергу био је близу Валтерија. Све у свему, били смо добри, с обзиром на бројне промене", рекао је Волф.

У шампионату возача Фетел је први са 202 бода, Хамилтон је други са 188, док је Ботас трећи са 169 бодова. У конкуренцији конструктора Мерцедес је први са 357, а Ферари је други са 318 бодова.

После месец дана паузе, наредне недеље наставља се такмичење у шампионату Формуле 1, трком за Велику награду Белгије.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво