Волф: Немам проблема са Хамилтоном

Директор Мерцедеса Тото Волф рекао је да нема проблема са возачем Луисом Хамилтоном и да ће покушати да постигне договор са Британцем о потписивању новог уговора, по завршетку наредне сезоне у Формули 1.

Хамилтон није учествовао у овонедељној егзибицији на лондонском Трафалгару, где су се бројни возачи представили навијачима на улицама британског главног града. Медији су навели да је троструки светски првак то одлучио пошто је Волф присуствовао прослави 30. рођендана возача Ферарија Себастијана Фетела, који се са Хамилтоном бори за титулу, што је Волф негирао.

Хамилтон и Фетел нису у најбољим односима, после инцидента у трци у Бакуу, када је Немац намерно ударио у болид Мерцедеса.

Волф је рекао да британски медији нису поштени према Хамилтону и то уочи данашње трке (14.00) на домаћој стази у Силверстону.

"Начин на који га поједини медији третирају је погрешан и непоштен. Пре домаће трке и после тешких викенда у Бакуу и Аустрији, на такав начин третирати домаћу суперзвезду је погрешно. Увредљиво је доводити у питање како ће се за трку спремати троструки светски првак, који је достигао Ајртона Сену по броју пол позиција и који ће оборити рекорд Михаела Шумахера у Мађарској", рекао је Волф за Скај.

Волф је рекао да су глупе приче да има проблема са Хамилтоном, као и да британски возач има проблема са екипом.

"Дајем му слободу да организује своје време како жели. Ако мисли да ће му помоћи у трци ако се удаљи из окружења Формуле 1 и буде са пријатељима, онда нека тако уради. То ми не смета, увек ми је тако нешто одговарало. Били смо свесни ризика како ће јавности изгледати то што се није појавио на том догађају, али у екипи то никада није било питање", додао је он.

Волф је рекао да се нада да ће Хамилтон продужити уговор са Мерцедесом, који истиче на крају следеће сезоне.

"Луис је веома повезан са Мерцедесом, волимо га као возача, а мислим да и он исто мисли о екипи. Покушаћемо да постигнемо договор за наредне године", рекао је Волф.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво