Отворена трка "Награда Београда" на стази Ушће

Кружна ауто трка "Награда Београда 2017" данас је свечано отворена на ушћу Саве и Дунава, а на њој ће наступити стотинак возача, који ће се такмичити за Национални шампионат.

Трка се вози на стази Ушће, дугачкој 2.310 метара, а возачи ће се такмичити у пет дивизија, укључујући и класу легендарног "фиће", саопштио је АМСС.

Трка је отворена у организацији Спортског ауто и картинг савеза Србије (САКСС), Ауто-мото савеза Србије (АМСС), уз подршку Скупштине града Београда и Министарства омладине и спорта као и Спортског савеза Србије (ССС) и АМС Осигурања (АМСО).

Приликом отварања, публици и присутним такмичарима су се обратили директор Градског центра за физичку културу Небојша Стојановић, почасни председник САКСС Миодраг Мика Ђелмаш, председник САКСС Станиша Лазарац и генерални секретар АМСС Предраг Ђурђев.

"Изузетна ми је част што се налазим на стази којом се трке возе још од прошлог века, и што смо у могућности да и данас заљубљеницима у аутомобилизам пружимо могућност да буду део свега што носи овај спорт", истакао је Стојановић и додао да је веома поносан јер ова манифестација постаје симбол Београда.

"Награда Београда 2017", као традиционално такмичење у ауто спорту, бодује се за Национални шампионат Србије.

Чињеница је да ово постаје велики спектакл, који у складу са традицијом ужива велику пажњу љубитеља аутомобилизма и привлачи велики број гледалаца.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара