Фетел најбржи у Монаку, прва победа за Ферари после 16 година

Возач Ферарија Немац Себастијан Фетел победио је на трци за Велику награду Монака у Формули 1 на улицама Монте Карла и учврстио се на лидерској позицији. Фетелу је ово 45. победа у каријери, друга у Монте Карлу, а прва за Ферари од 2001, укупно десета у кнежевини.

Друго место освојио је искусни Финац Кими Раиконен, такође из Ферарија, који је захваљујући "пол позицији" водио све до 40. круга, али није успео да издржи притисак млађег колеге, што не умањује чињеницу да је у питању први двоструки тријумф италијанског тима после шест година.

Треће место освојио је Данијел Рикардо из Ред Була, четврто Валтери Ботас из Мерцедеса, пето Макс Верстапен из Ред Була, шесто Карлос Саинс јуниор, а седмо Луис Хамилтон, што је скоро подвиг пошто је Британац кренуо тек 13. после проблема на званичном тренингу.

Бодове су освојили и Роман Грожан, Фелипе Маса и Кевин Магнусен.

Фетел води у генералном пласману са 129 бодова, Хамилтон има 104, а Ботас 75.

У конкуренцији конструктора Ферари је са 196 бодова "прескочио" Мерцедес, који има 173.
Наредна трка вози се у Канади 11. јуна.

Возач Ферарија Себастијан Фетел рекао је да је задовољан победом у трци Формуле 1 за Велику награду Монака, али да је био изненађен када је преузео вођство од клупског колеге Кимија Раиконена.

"Осећај је невероватан. Трка је била веома напета. Надао сам се бољем старту и морао сам да будем стрпљив. Гуме су у једном тренутку почеле да клизе и морао сам помало то да надокнадим, али после тога сам имао неколико кругова у којима је болид био заиста, заиста добар. То сам успео да искористим и да поведем и после тога сам могао да контролишем трку", рекао је Фетел после трке.

Фетел је победио у Монте Карлу и остварио трећу победу у сезони, а 45. у каријери. Он је стартовао иза Раиконена, али је током трке и одласка у бокс успео да га претекне. Финац је први отишао у бокс, Фетел је за то време стекао предност и пет кругова после Раиконена отишао у бокс и на стазу се вратио испред њега.

"Било је тешко са хладним гумама после изласка 'сејфти кара'. Нисмо могли много тога да планирамо. Покушали смо да се одлепимо што смо и успели, Кими је отишао у бокс за Валтеријем (Ботасом), а ја сам покушао да возим што боље и био сам изненађен када сам избио на чело", навео је Фетел.

Раиконен није најзадовољнији другим местом.

"Јесте друго место, али не осећам се баш добро. Ово је онај од оних дана када желиш да си водио мало дуже", рекао је бивши светски првак.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво