Читај ми!

Батон: Возићу само у Монаку

Бивши светски шампион Формуле 1 Џенсон Батон рекао је да не намерава да се врати такмичењима, већ да ће учествовати у само једној овогодишњој трци, за Велику награду Монака, где ће заменити Фернанда Алонса у екипи Мекларен.

Батон је на крају прошле сезоне саопштио да је завршио каријеру, али је остао у Мекларену као "амбасадор" те фирме, а има уговор са том екипиом и за наредну годину.

Он ће возити у предстојећој трци у Монаку у недељу и замениће Фернанда Алонса, који ће учествовати у трци Индијанаполис 500. Алонсо се прошле сезоне у више наврата жалио на болид Мерцедеса и ако се не поправе резултати могао би да напусти екипу на крају сезоне.

"Наравно, када се указала шанса да се тркам у Монаку, прихватио сам. Нећу учествовати у целој сезони пошто сам завршио са Формулом 1. Уживао сам у већем делу каријере, али било је време да направим паузу. Вратити се за трку у Монаку је сан", рекао је Батон за Скај.

Возачи Мекларена Фернандо Алонсо и Стофел Вандорн ове сезоне нису освојили ниједан бод.

"Ово је само једна трка и забавићу се. Трка у Абу Дабију (прошле сезоне) је била крај моје каријере у Формули 1. То је био врло емотиван и посебан викенд. Монако је другачији, то је само једна трка", додао је Батон.

Он је навео да је имао понуде да настави каријеру у Формули 1.

"Имао сам много опција за ову годину, да је то смешно. Ове године су ме две екипе питале да ли бих возио за њих. Не занима ме то", рекао је Батон.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво