Хамилтон: Не могу да објасним недостатак брзине у Русији

Возач Мерцедеса Луис Хамилтон рекао је да не може да објасни недостатак брзине у трци Формуле 1 за Велику награду Русије и да ће учинити све како би добио одговоре пре предстојеће трке у Шпанији.

Хамилтон је јучерашњу трку у Сочију завршио на четвртом месту, а током трке пожалио се на прегревање мотора. Његов клупски колега Валтери Ботас јуче је остварио прву победу у каријери у Формули 1, испред двојца Ферарија Себастијана Фетела и Кимија Раиконена.

Ситуација око Хамилтона је нејасна, пошто су оба Мерцедесова болида имала слична подешавања.

"Не могу то да објасним сада, али ћу ове недеље имати много посла како бих све то схватио. Имам неколико теорија о томе како је било током трке и квалификација, али биће потребно много посла како бих схватио", рекао је Хамилтон, пренели су британски медији.

Троструки светски шампион навео је да је од почетка трке знао да неће моћи да се бори за једно од прва три места.

"Од петог круга сам морао да успорим и да останем на четвртом месту. Било је много гашења и подешавања, као и проблема са једним од цилиндара због температуре. Од почетка сам знао да ћу бити четврти. Био сам спор још у суботу, па то и не мења много ствари. Можда сам могао да испратим резултате водећих, али то вероватно не би дуго трајало уз подешавања која сам имао. Успоравао сам због температуре, губио сам седам десетинки, можда и секунд по кругу", додао је Хамилтон.

Хамилтон сада заостаје 13 бодова за Фетелом у генералном пласману, али је рекао да га више брине због чега није имао добар темпо у Русији.

"Сада о томе не размишљам. То није важно. Морамо да схватимо где је 'отишла' брзина, шта је пошло наопако у подешавањима и да се вратимо борби у наредној трци. Има још много трка и даље сам други. Није крај света, али морам да вратим брзину и темпо који сам имао", навео је Хамилтон.

Наредна трка у шампионату Формуле 1 на програму је 14. маја у Шпанији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво