Читај ми!

Фетел: Имао сам среће

Возач Ферарија Себастијан Фетел рекао је после данашње победе на трци за Велику награду Аустралије да је имао среће што је Луис Хамилтон по повратку на стазу из бокса ушао у гужву, као и да ове сезоне у шампионату Формуле један има намеру да се бори за титулу.

"Има много до краја, али у овом тренутку после победе, цео тим је изузетно задовољан и срећан. Нисам био у потпунсоти задовољан стартом, било је проклизавања, али сам покушао да задржим притисак на Луису и да наговестим да сам ту и да ћу се борити, као што ћу се борити до краја шампионата. Делимично сам имао и срећу што је Луис по повратку на стазу упао у гужву", рекао је Фетел.

Четвороструки светски шампион је на стази у Алберт парку дошао до прве победе још од Велике награде Сингапура 2015. године и 43. победе у каријери. Он је трку завршио за сат, 24 минута и 11,670 секунди.

"Добар болид је направљен, свака част конструкторима. Може да се притиска до краја, иако су пнеуматици мали проблем, али може да се напада", рекао је Фетел.

Фетел је тако донео свом тиму први тријумф на отварању сезоне после шест година - када је Фернандо Алонсо био најбољи у Мелбурну.

"Невероватно. Ово је био одлична трка. Била је делимично луда, али у позитивном смислу наравно. Заиста сам срећан што сам видео навијаче по стази са заставама Ферарија", рекао је Фетел.

Другопласирани Хамилтон рекао је да је на почетку трке имао проблем с пријањањем болида.

"Честитам Ферарија и Фетелу на победи. Имао сам доста проблема с пријањањем болида на почетку и зато сам морао у бокс раније. Он је то искористио и још једном му честитам. Лепо је видети вас све поново, драго ми је што је сезона почела", рекао је Хамилтон.

Његов тимски колега Валтери Ботас, који је заузео треће место, срећан је због дебија у Мерцедесу.

"Све је било добро, болид је био одличан и заиста сам срећан због првог наступа у Мерцедесу. Црвени болид (Ферари) је данас био пребрз за нас", рекао је Ботас.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво