Титула Петерханселу, Габор седми пут на циљу

Стефан Петерхансел 13. пут у каријери победио је на Дакар релију. Возач Пежоа после 9.153 пређена километара кроз Парагвај, Боливију и Аргентиину имао је 5 минута и 13 секунди предности над клупским колегом Себастијаном Лоебом. Трећи на циљу у Буенос Ајеесу био је Сирил Депре, такође такмичар Пежоа. Тојотини асови Нани Рома и Жинел де Вилијер пласирали су се иза њих.

У конкуренцији мотоциклиста први пут је тријумфовао Британац Сем Сандерленд са КТМ-ом. Друго место припало је Аустријанцу Матијасу Вокнеру, а треће Шпанцу Фаресу Гијелу. Представник Србије Габор Сагмајстер седми пут је завршио најтежи рели на свету. Био је 20. у класи маратон и 73. у генералном поретку.

-Сваки долазак на циљ Дакар релија, за мене је једна победа у животу. Надам се да ће их бити још на овом такмичењу. Пробаћу да набавим нови мотор за следећу сезону, овај КТМ стар је пет година и « зрео » је за пензију. Од 10. етапе стартовао сам га на « гурку », а не на алнасер. Тек је интервенција механичара фабричког тима КТМ успела уочи последњег дана да реши проблем. Важно је да се застава Србије још једном нашла на подијуму - истакао је Габор Сагмајстер.

На 39. Дакар релију у конкуренцији камиона Камаз се вратио на трон после једногодишње паузе. Едуард Николајев из Русије освојио је прво место. Други је био његов земљак Дмитриј Сотњиков (Камаз), а трећи Жерар де Рој са Ивеком.

Рус Сергеј Карјакин победио је у конкуренцији квадова са Јамахом испред Чилеанца Игнациа Касалеа и Пабла Копетија из Аргентине.

Од 319 посада колико је стартовало у Асунсиону, до циља у Буенос Ајресу стигло је 227 возила. Одустала су 92 такмичара (48 мотора, 21 аутомобил, 15 квадова, 5 камиона, 3 утв-а).

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара