Лоебу почетак Дакар релија

Француски аутомобилиста Себастијан Лоеб води након прве две етапе Дакар релија. Пежоов такмичар има 28 секунди предности над Тојотиним асом Насером Ал Атијахом. Карлос Саинц је трећи, прошлогодишњи победник Стефан Петерхансел седми, а Мико Хирвонен осми. Чини се да у конкуренцији аутомобилиста одавно није било толико кандидата за тријумф.

Друга етапу од Резистенције до Сан Мигел де Тукумана у Аргентини, дугу 815 километара код мотоциклиста добио је Аустралијанац Тоби Прајс сс КТМ-ом. Представник Србије Габор Сагмајстер имао је проблема са мотором и још увек није ушао у свој ритам. Заузима 88. место у генералном пласману и 24. место у класи "маратон".

"Пао сам са мотора данас у неку воду. Гадно је било. После тога КТМ је почео да трокира, ваљда се поквасио систем за довод горива или нешто код капе свећице. Изгубио сам бар пет минута због тога. Надам се да ће механичари све средити до нове етапе. Други дан је био као поручен за аутомобиле, могли су да јуре 200 километара на сат, ја сам ишао 161 највише. Доста прашине, изузетно вруће, али то је прави Дакар. У трећој етапи од Тукумана до Хухуја чека нас пењање на 5.200 метара надморске висине. Како ће то мој мотор да поднесе видећемо, пошто је стар пет година", изјавио је Габор Сагмајстер.

Дакар рели почео је у Асунсиону церемонијалним стартом 1. јануара, а дан касније караван аутомобила, мотора, квадова и камиона преселио се из Парагваја у Аргентину. Међу такмичарима из 54 земље десети пут се налази мотоциклиста из Суботице Габор Сагмајстер. Вози КТМ-а са стартним бројем 72.

"Нове етапе су особеност 39. Дакар релија. Има их чак девет. Идемо стазама и теренима, којима никад нисмо возили. Организатори су открили неке нове џиновске дине код Хухуја, видећемо шта нас чека. После тога прелазимо у Боливију - Тупиза, Оруро и Ла Паз. У тим областима такође никад нисмо били. Кажу да ће ово бити најтежи Дакар од како се вози у Јужној Америци", објашњава Сагмајстер.

Резултати прве етапе од Асунсиона до Резиденције 454 км (СС 39 км) - аутомобили: Ал Атијах (Катар, Тојота) 25,41, Понс (Шпанија, Форд) +00,24, Рома (Шпанија, Тојота) + 00,29.... Мотори: Педреро Гарсија (Шпанија, Шерко) 28,22, Брабек (САД, Хонда) +00,12, Гонкалвеш (Португалија, Хонда) +00,26... 95. место Сагмајстер +9,13...

Резултати друге етапе од Резистенције до Сан Мигел де Тукумана 815 км (СС 275 км)  - аутомобили: Лоеб (Француска, Пежо) 2 :06,55, Ал Атијах (Катар, Тојота) +1,23, Саинс (Шпанија, Пежо) +2,18...

Мотори: Прајс (Аустралија, КТМ) 2 :37,32, Гонкалвеш (Португалија, Хонда) +3,51, Де Солтре (Француска, Јамаха) +4,06...90. Сагмајстер (Србија, КТМ) +1 :05,48...

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво