Хорнер: Поштовање је важније од свега

Директор Мерцедеса Кристијан Хорнер рекао је да добар однос двојице возача те екипе Данијела Рикарда и Макса Верстапена помаже њиховим наступима и резултатима у шампионату Формуле 1.

"Најважнија ствар је поштовање. Не тражимо од возача да излазе заједно на вечере, али од њих тражимо да се поштују и да поштују екипу. Њих двојица су управо то радили и чињеница да се добро слажу може само да нам користи", рекао је Хорнер за "Аутоспорт".

Верстапен је ову годину почео у екипи Торо Росо, али је уочи трке за Велику награду Шпаније прешао у Ред Бул, а Данил Квјат послат је у Торо Росо.

Двојица возача Ред Була су се током сезоне међусобно борили и озбиљно су угрожавали двојац Мерцедеса.

Рикардо (27) је сезону завршио на трећем месту са 256 бодова, иза шампиона Ника Розберга и Луиса Хамилтона, а Верстапен (19) је био пети са 204 бода.

"Данијел је у више наврата био скоро као Максов старији брат. Њихови захтеви су веома слични, као и повратне информације које добијамо о болидима. Врло често када их слушамо током квалификација или трка, коментари о возилима су скоро исти, па је за дизајнере и остале у екипи то одличан сценарио", навео је Хорнер.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво