Читај ми!

Нико Розберг се повукао из Формуле 1

Светски шампион у Формули 1 Нико Розберг изјавио је да се повлачи из тог спорта и да одлука ступа на снагу одмах.

Розберг је одлуку о повлачењу саопштио на својој страни на Фејсбуку, мање од недељу дана пошто је освојио прву титулу.

"Током 25 година тркања сам имао један сан, једну 'ствар' коју сам желео – да постанем шампион Формуле један. Кроз вредан рад, бол, жртве, имао сам тај циљ. И сада сам га испунио. Попео сам се на своју планину, сада сам на врхунцу и осећам се како треба. Моја најјача емоција тренутно је дубока захвалност свима који су ме подржавали у испуњењу сна", написао је 31-годишњи Розберг.

Розберг је у недељу освојио титулу тако што је у Абу Дабију био други, али му је то било довољно да на крају буде испред свог тимског колеге Луиса Хамилтона. Немачки возач је победио у девет трка, којих у шампионату има 21.

"Када сам победио у Сузуки, од тренутка када је судбина титуле била у мојим рукама, почео је да расте притисак и тада сам помишљао да завршим каријеру ако постанем шампион. У недељу сам у Абу Дабију знао да би то могла да буде моја последња трка и тај осећај ми је помогао да разбистрим главу. Одлуку сам донео у понедељак увече. После једног дана размишљања, саопштио сам одлуку (супруги) Вивијан и Георгу (Нолту, из Розберговог менаџмент тима). Једина ствар која ми је отежавала одлуку на било који начин је то што сам отежао ситуацију својој тркачкој породици, али они то разумеју", навео је Розберг.

Он је написао да ће сада уживати у тренутку и да ће накнадно одлучити чиме ће се бавити.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво