Читај ми!

Малезија одустаje од трке Формуле 1 на Сепангу?

Малезија би требало да одустане од организације трке Формуле 1 после 2018. године због превеликих трошкова и малог одзива публике, рекао је директор стазе Сепанг Разлан Разали.

"Ако нам се економски не исплати зашто да наставимо? Боље да направимо паузу. Локални навијачи више не купују карте да гледају Формулу 1", рекао је Разали за агенцију Франс прес.

Куала Лумпур је домаћин трке Формуле 1 од 1999. године, а уговор са челницима такмичења истиче 2018. године.

Ове године трка у Куала Лумпуру одржана је у септембру, а Разали је рекао да је трку гледало 45.000 људи од 120.000 колико може да стане на трибине. Он је додао да је и гледаност трке на телевизији била мала и да је од 2008. године пала за 200 милиона гледалаца, што организацију чини веома скупом.

Са одустајањем од организације трке Формуле 1 сложио се и министар спорта Малезије Каири Џамалудин. Он је рекао да страни навијачи осим доласка у Куала Лумпур могу да бирају да путују и на трке у Сингапуру и Кини.

"Мислим да би требало да прекинемо са организацијом трке Формуле 1, бар на неко време. Трошкови су превисоки, а зарада је сувише мала. Када смо први пут организовалитрку то је била добра ствар. Били смо први домаћини Формуле 1 у Азији, не рачунајући Јапан. Сада има и других земаља, изгубили смо доминацију и више не представљамо новину", рекао је он.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво