Маса:Трка у Бразилу најважнија у каријери

Возач Ферарија Фелипе Маса овог викенда има прилику да постигне резултат који је остварен само у првој сезони Формуле један - да освоји титулу шампиона у својој земљи.

Маса је други у генералном пласману возача са седам бодова заостатка у односу на Луиса Хамилтона из Мекларена. Последња овосезонска трка Формуле један за Велику награду Бразила вози се у недељу, 2. новембра од 18 сати по средње-европском времену на стази Интерлагос.

Уколико постане шампион, Маса ће постати први возач који је титулу освојио на домаћој стази, још од прве сезоне Формуле један 1950. године, када је возач екипе Алфа Ромео Ђузепе Фарина тријумфовао на трци у Монци.

"Ово је најважнија трка у мом животу. Гран при у Бразилу је за мене увек била специјална трка, али ове године је више од тога јер имам прилику да освојимм титулу. Подршка навијача ће бити врло значајна, даће ми велику предност", рекао је Маса.

Маса би могао да постане и први Бразилац који је освојио титулу првака Формуле један још од Ајртона Сене 1991. године.

"Не могу да замислим како бих се осећао да освојим титулу у Бразилу. Надам се да ћу имати прилику да доживим то искуство", додао је.

Уколико Маса жели да освоји титулу мора да победи у недељу, а да Хамилтон трку заврши на шестој или лошијој позицији. Бразилац ће титулу освојити и ако трку заврши на другом месту, али да возач Мекларена буде пласиран испод осмог места.

"Концентрисаћу се на победу у трци, то је све што могу. Важно је да не губим наду, али не могу да не размишљам о Хамилтоновом резултату.

Знам да ће бити тешко, али не и немогуће", рекао је Маса.

Маса је 2006. године тријумфовао у трци у Бразилу, а прошле године је трку завршио на другом месту, пошто је пропустио клупског колегу Кимија Рајконена јер се Финац борио за титулу шампиона.

"Ако све буде у реду оствариће ми се сан из детињства, а ако не постанем шампион - покушаћу следеће године", рекао је Маса.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи