Ферари размишља о повлачењу због одлука ФИА

Уколико челници Формуле један ускоро уведу правило по којем ће све екипе морати да имају исте моторе, екипа Ферарија размотриће своје учешће у светском шампионату, саопштио је Управни одбор тог тима.

Светска аутомобилистичка федерација (ФИА) саопштила је раније овог месеца да размишља о увођењу јединствених мотора како би се смањили трошкови свих екипа.

"Управни одбор Ферарија подржава идеју о смањивању трошкова, али имамо велике резерве према плану о стандардизацији мотора. Имамо право да, уз разговоре са партнерима, одлучимо о својој будућности у Формули један", наводи се у саопштењу Ферарија.

Ферари, чији је власник италијански аутомобилски гигант Фијат, прошле сезоне је освојио титуле у конкуренцији конструктора и возача.

ФИА је раније овог месеца саопштила да је покренула тендер за произвођаче мотора, који би од 2010. требало да снабдева све екипе Формуле један.

"Таква промена потпуно би уништила суштину Формуле један, у којој је Ферари присутан још од 1950. Основа овог спорта је такмичење и технолошки развој", закључује се у саопштењу.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи