Читај ми!

Формула 1 ускоро добија новог власника

Америчка компанија Либерти медија на корак је од преузимања Формуле 1. Годинама се спекулише о промени власника Формуле 1, а уз до сада заинтересоване купце и Либерти медија, власника Џона Малона, озбиљно преговара с компанијом ЦВЦ Партнерс, која је власник 35 одсто удела у Формули 1.

Договор још није постигнут, пошто се преговара и с другим заинтересованим странама, међу којима су власник америчког фудбалског тима Мајами Долфинс Стивен Рос и Инвестициони спортски фонд из Катара, пренео је Би-Би-Си.

ЦВЦ има удео у Формули 1 већ деценију, али је један део продао 2012. године.

Годинама се спекулише о промени власника Формуле 1. Немачки магазин Ауто Мото и Спорт навео је да је договор о продаји постигнут с Либерти медијом и да је извршни директор Формуле 1 Берни Еклстон потврдио да је уговор вредан 8,5 милијарди долара (6,5 милијарди фунти).

Како се наводи, Еклстон се у недељу на Великој награди Италије у Монци састао с копредседником компаније ЦВЦ Доналдом Мекензијем и извршним директором Дајмлера Дитером Цетшеом, чија компанија је власник екипе Мерцедес. Еклстон, који је власник 5,3 одсто удела, одбио је да коментарише наводе о продаји.

Како је навео ББЦ, у круговима Формуле 1 влада опрезан оптимизам поводом навода о потенцијалном новом власнику, док је компанија ЦВЦ критикована због узимања значајног профита од Формуле 1, којој је пала гледаност претходних година. Доминација Ред Була а сада Мерцедеса учинила је трке предвидивим. Мерцедес је ове сезоне победио у 13 од 14 трка.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво