Читај ми!

Розберг: Имам најбољи болид, једва чекам трку у Белгији

Возач Мерцедеса Нико Розберг оценио је да има најбољи болид и да једва чека трку Формуле 1 за Велику награду Белгије. Шампионат у Формули 1 наставља се овог викенда у Белгији, после месец дана паузе.

Розберг је паузу искористио да анализира шта је пошло наопако у последњих неколико трка, пошто је у једном тренутку имао 43 бода предности у односу на клупског колегу Луиса Хамилтона, али је Британац на паузу отишао са 19 бодова предности.

"Знам да имам најбољи болид и веома сам мотивисан да се вратим на стазу. Као да почињем од нуле", рекао је Розберг.

Због механичких проблема Хамилтон није победио у првих пет трка, када је Розберг после четири везане победе на старту направио предност, али је троструки светски првак после тога победио у шест од седам трка и повео у генералном пласману.

Розберг, који још нема победу у Белгији, рекао је да је све што се десило у првом делу сезоне прошлост и да се окреће новим изазовима. Трка за Велику награду Белгије вози се у недељу од 14 часова, а ако буде најбржи, Хамилтон ће остварити 50. победу у каријери и учврстити прво место у пласману. Он би тако увећао шансе да и трећу узастопну годину освоји шампионску титулу.

"Први део сезоне је био променљив и лепо је бити у овој позицији. Велико самопоуздање ми даје начин којим смо мој тим и ја обавили претходне трке", рекао је Хамилтон, који је до сада победио у две трке у Белгији.

У прошлогодишњој трци Хамилтон је имао пол позицију и победио, а Розберг је заузео друго место.

"Спа је сјајна стаза, стаза у којој возачи уживају. Ово је било неколико поносних недеља за британски спорт... Трудићу се да британска застава остане високо", рекао је Хамилтон.

Менаџмент Мерцедеса нада се да ће други део сезоне протећи без тензија, после судара двојице својих возача на тркама у Шпанији и Аустрији. После судара у Шпанији Хамилтон и Розберг су се повукли из трке, док је после судара у последњем кругу у Аустрији, Хамилтон победио а Розберг је пао на четврто место. Иако је саопштио да неће бити увођења тимских наредби, што значи да возачи могу да се тркају један против другог, Мерцедес је Хамилтону и Розбергу јасно ставио до знања да неће прихватити још један њихов судар.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво