Читај ми!

У Крушевцу Европски шампионат у мото кросу

У Крушевцу је свечано отворен Европски шампионат у мото кросу, највеће надметање двоточкаша у Србији, у коме учествује 120 такмичара из 16 земаља, саопштио је АМСС.

Лепо време омогућило је заљубљеницима у мотоциклизам да у великом броју прате надметање двоточкаша у дисциплини мото крос, на стази "Гајић" у Глобарима, у близини Крушевца, после квалификационог тренинга који је одржан јуче.

Сврстана међу три најбоље у Европи, стаза на којој се вози трка, дуга 1.850 метара, са 12 скакаоница, представља диван призор, како за такмичаре, тако и за посетиоце, којих је, према процени делегата ФИМ Европе, било више од 3.000, наводи се у саопштењу.

На церемонији отварања присутне је поздравио градоначелник Крушевца, Драги Несторовић, који је изразио задовољство што је спортски догађај овог нивоа одржан у Крушевцу, граду у коме би организовање оваквих спортских дешавања могло да постане традиција.

Председник ФИМ Европе, Волфганг Срб, захвалио се организаторима на упорности и истрајности која је била потребна да би организовање такмичења на оваквом нивоу уопште било могуће, уз наду да ће се у Србији у будућности возити трке и на светском нивоу.

Председник АМСС, Мирко Бутулија, истакао је важност даљег развоја мото спорта, уз посебно задовољство што се Европски шампионат након двадесет година поново вози у Србији.

"Ово је велики празник за мотоциклизам. Заједничким напорима успели смо да остваримо циљ и да организујемо ово престижно такмичење. Наставићемо да улажемо напоре да ово такмичење прерасте у једну традицију, те да ће остати на мапи лепих дешавања града Крушевца и сигуран сам да ћемо уживати и идуће године".

Публика је уживала у умећу такмичара, који су у фер и спортској борби показали сву лепоту мото спорта.

Организатори Европског шампионата су Ауто мото савез Србије (АМСС) и Мото савез Србије (МСС), уз подршку Скупштине града Крушевца, АМС Осигурања а.д.о. и Министарства омладине и спорта.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво