Хамилтон: Не мењам начин вожње

Водећи у генералном пласману возача Формуле један Луис Хамилтон рекао јe да не планира да промени агресивни наступ вожње на трци за Велику награду Кине у недељу, иако су му бивши светски прваци тог спорта саветовали да уколико жели титулу првака, последње две трке шампионата мора да вози мирно.

Хамилтона су критиковали бивши и садашњи возачи Формуле један због агресивности на прошлонедељној трци у Јапану, због чега је остао без бодова у трци за шампиона Формуле један. Многи су му саветовали да мирно вози преостале две трке, како би освојио титулу првака.

Хамилтон, који има пет бодова предности у односу на другопласираног возача Ферарија Фелипеа Масу, рекао је да нема у плану да вози опрезније.

"Када не постижете добре резултате очекујете да вас критикују, али морате да наставите даље и да то оставите иза себе. У Кини се осећам снажно као и на осталим тркама. Остале су две трке до краја, имам пет бодова предности. Не планирам да променим приступ, ово су ауто-трке, како другачије да возим", рекао је Хамилтон.

Маса је на другом месту у пласману возача, док трећепласирани возач БМВ-а, Заубера за Хамилтоном заостаје седам бодова. Фераријев возач Кими Рајконен за првопласираним заостаје 17 бодова.

Хамилтон није завршио прошлонедељну трку у Јапану, али Британац није желео да прича о томе, већ се присетио ситуације из прошле сезоне.

"Грешке правимо тимски и у тим ситуацијама заједно идемо напред. Прошле године смо имали брзо возило, а мислим да бисмо ове године, са оваквим возилом, морали да будемо бржи и успешнији", оценио је Хамилтон.

Двоструки светски првак Формуле један возач Реноа Фернандо Алонсо рекао је да би волео са Роберт Кубица освоји титулу шампиона, али је додао да ће бити тешко изводљиво надокандити заостатак од 12 бодова "због перформанси БМВ-овог возила".

Хамилтон није желео да коментарише изјаве бившег клупског колеге из Мекларена Алонса.

"Најважније је да добро радим свој посао. Ако успем да будем у вођству биће добро, а оно што ће други возачи радити није моја ствар", рекао је.

Претпоследња трка шампионата Формуле један вози се у недељу, 19. октобра у 9 сати по средње-европском времену.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво