Председник Ферарија против ноћне трке у Сингапуру

Председник Ферарија Лука ди Монтецемоло изјавио јe да је трка Формуле један у Сингапуру личила на циркус, а да је излазак безбедносног возила на стазу представљао понижење за тај спорт.

Прва ноћна трка у Формули један вожена је у недељу у Сингапуру, а возачи Ферарија нису блистали. Кандидат за титулу Фелипе Маса добио је казну због пребрзе вожње у боксу, док је Кими Раиконен на крају трке излетео са стазе.

"Када се тркамо на стази која би најбоље послужила за циркус, све је могуће, па тако и онај спектакл са безбедносним возилом", иронично је прокоментарисао Ди Монтецемоло.

На трци у Сингапуру безбедносно возило морало је два пута да интервенише. Приликом првог изласка на стазу дошло је до промена у пласману, што је, према мишљењу неких стручњака, омогућило Фернанду Алонсу из Реноа да стигне до победе.

"Све то је било понижавајуће за Формулу један и о томе ћу у наредне две недеље разговарати са осталим екипама у такмичењу", најавио је први човек Ферарија.

Монтецемоло, који је недавно изабран за председника Асоцијације тимова Формуле један, пре трке је критиковао стазу у Сингапуру, због малих могућности претицања.

После неуспеха Ферарија на тој трци, возач Мекларена Луис Хамилтон, који је освојио треће место, повећао је вођство у генералном пласману у односу на Масу.

Британац три трке пре краја шампионата има седам бодова више од првог возача Ферарија.

"Имамо најбољи болид, Маса је најбољи возач. Очекујем и да Раиконен у преостале три трке покаже зашто је прошле сезоне био шампион. Кими мора да помогне екипи у завршници сезоне и да остави оба Мекларена иза себе", истакао је Ди Монтецемоло.

Ди Монтецемоло је додао и да се не љути на механичаре, који су у Сингапуру пре времена дали знак Маси да може да изађе из бокса, због чега је на крају возач Ферарија кажњен.

"Имамо сјајне механичаре који су у неким другим приликама доносили преокрет. Морамо да останемо сложни, јер је Ферари још увек светски шампион", закључио је Ди Монтецемоло.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво