Макларен научио лекцију

Директор екипе Мекларена Мартин Витмарш изјавио је да је та екипа извукла поуке из прошлогодишњег шампионата формуле 1, када је у борби за титулу превише форсирала возача Луиса Хамилтона.

"Мислим да је одлучујућа слабост екипе и Хамилтона у прошлој сезони била њихова жеља да по сваку цену победе у свакој трци. Лакше је да опростимо Луису, јер свако жели таквог возача у тиму, али екипа је требало да буде дисциплинованија", рекао је Витмарш у изјави за британски "Гардијан".

Витмарш је рекао да је Мекларен због жеље за победом форсирао екипу и Хамилтона и када за то није било потребе.

"Форсирали смо темпо када за то није било потребе. Првенства се тако не освајају. Прошла сезона је најбољи пример за то", додао је.

Прошле сезоне Мекалрен је три трке пре краја шампионата водио у генералном пласману конструктора, а Хамилтон је са седам бодова предности, испред возача Ферарија Кимија Рајконена био на позицији лидера у конкуренцији возача.

Британац је на крају првенства, ипак, био други, са бодом заостатка за Раиконеном. Финац је у последње две трке надокнадио заостатак од 17 бодова за Хамилтоном. На трци у Кини Хамилтон је одустао због проблема са гумама, док је у Бразилу возач Мекларена био седми.

На прошлонедељној трци у Сингапуру Хамилтон је заузео треће место, а Фераријеви возачи Фелипе Маса и Кими Раиконен нису успели да заврше трку.

Мекларен је, очигледно, променио приступ тркама и тактику, задовољио се са Хамилтонових шест бодова, а британски тим није желео да тражи од свог возача да покуша да угрози друго место Ника Розберга из Вилијамса.

"Саветовали смо Луису да не покушава да претекне Розберга, већ да се задовољи трећим местом", рекао је директор и сувласник Мекларена Рон Денис.

Хамилтон се у изјави објављеној на свом сајту сложио са таквом стратегијом.

"Константност осваја титулу шампиона и задовољан сам што смо променили тактику у Сингапуру. Завршио сам на трећем месту, али у том тренутку нисам могао више. Нисам желео да ризикујем и 'бацим' бодове, јер никада не знате шта би могло да се деси", рекао је.

Мекларен је од 1966. године победио на 161 трци Формуле 1 и освојио је осам титула конструктора. Последњи пут тријумфовали су 1999. године, када је Мика Хакинен освојио своју другу шампионску титулу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара