Розберг славио у Бразилу и смањио предност Хамилтона

Возач Мерцедеса Нико Розберг победио је вечерас у трци Формуле један за Велику награду Бразила у Сао Паолу и смањио заостатак у шампионату за клупским колегом Луисом Хамилтоном на 17 бодова. Шампион ће бити познат тек након последње трке у првенству, за две недеље у Абу Дабију.

Розберг је остварио пету победу у сезони, осму у каријери, а трку на стази Интерлагос завршио је за сат, 30 минута, две секунде и 555 стотинки и са 24 смањио заостатак за Хамилтоном на 17 бодова.

Хамилтон је заузео друго место са 1,457 секунди заостатка и то је била 11. двострука победа Мерцедеса у сезони, чиме је надмашен рекорд Мекларена из 1988. године.

Трећи кроз циљ прошао је домаћи возач из Вилијамса Фелипе Маса са заостатком од 41,031 секунди.

Четврто место заузео је Џенсон Батон из Мекларена, пети је био четвороструки узастопни светски шампион Себастијан Фетел из Ред Була, а шесто и седмо место освојили су возачи Ферарија Фернандо Алонсо и Кими Раиконен.

Бодове су још освојили Нико Хилкенберг из Форс Индије, Кевин Магнусен из Мекларена и возач Вилијамса Валтери Ботас.

Розберг је добро стартовао и сачувао прво место испред Хамилтона, Масе и Ботаса, а Фетел је лоше кренуо и пао на осмо место.

Већ од петог круга возачи су почели да иду на замену гума, Розберг се вратио на стазу иза Хамилтона, а прво место преузео је у 14. кругу, након што је обишао Хилкенберга, који није био у боксу. Хилкенберга је затим претекао и Хамилтон, који је у 16. кругу заостајао 2,3 секунде за клупским колегом. У тим тренуцима Британац је најбрже возио и успео да смањи заостатак за Розбергом са 2,3 на 1,2 секунде.

Розберг је други пут отишао у бокс, а Хамилтон је у жељи да стекне што већу предност, у 28. кругу направио грешку, окренуо се на стази, а затим отишао у бокс.

Британац се на стазу вратио са седам секунди заостатка за Розбергом. То га није обесхрабрило, па је из круга у круг смањивао заостатак, а у 47. кругу заостајао је 1,9 секунде, а домаћи возач Маса је чувао треће место испред Батона. Розберг је у 51. кругу отишао у бокс, па је Хамилтон преузео вођство, све док у наредном кругу није отишао у бокс и на стазу се вратио иза клупског колеге са пола секунде заостатка.

Маса је у 52. кругу погрешно ушао у бокс Мекларена, па је за њим Батон значајно смањио заостатак. У завршници трке за шесто место борили су се Раиконен и Алонсо, а ССпанац је на крају био успешнији.

Розберг је до краја успео да одбије нападе клупског колеге и оствари осму победу у каријери.

Последња трка у шампионату возиће се 23. новембра у Абу Дабију, а возачи ће добијати дупле бодове, односно победник ће освојити 50 бодова

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво