"Сечење" кривина само уз давање предности

Возачи Формуле 1 који убудуће буду прелазили преко шикане, обавезни су да дају предност возачу којег су претекли и да сачекају следећу кривину у покушају да преузму вођство, прецизирано је данас правило Међународне аутомобилске федерације (ФИА) возачима уочи гран-при такмичења у Монци.

Ова одлука је донета после прошлонедељне трке на стази Спа Франкошам у Белгији, када је британском возачу Мекларен Мерцедеса, Луису Хамилтону одузета победа, због тога што је "исекао" кривину у борби за водеће место са Кимијем Раиконеном.

Хамилтону је додато 25 секунди на постигнути резултат, што га је спустило на треће место.

У генералном пласману, смањена је предност британског возача у односу на другопласираног возача Ферарија Бразилца Фелипеа Масу на свега два бода уочи последњих пет трка шампионата света.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво