Мекларен уложио жалбу на казну Хамилтону

Тим Формуле један фирме Мекларен поднео је жалбу на одлуку судија да његовом возачу Луису Хамилтону одузме победу у недељној трци за Велику награду Белгије.

"Потврђујемо да смо поднели жалбу", рекао је извршни директор тима Мартин Витмарш у саопштењу.

Лидеру шампионата Хамилтону кажњен је додавањем 25 секунди после трке у Белгији, због чега је пао на треће место, а његово вођство у укупном пласману смањено је на два бода испред Фелипеа Масе из Ферарија.

Судије су казниле Хамилтона јер је у кривини закачио "шикану" када је претицао Кимија Раиконена, који је у том тренутку водио. Хамилтон је потом на стази дозволио возачу Ферарија да га претекне, а онда је преузео вођство.

"Из бокса смо питали контролу трке да нам потврди да ли је у реду то што је Луис дозволио Кимију да га поново претекне и они су два пута потврдили да верују да је позиција враћена на начин који је био 'океј'", објаснио је Витмарш.

"Да је контрола изразила било какву нелагоду у вези са потезом Луиса, наложили бисмо му да поново пропусти Кимија", додао је он. Хамилтон је тада рекао да није имао избора осим да изађе са стазе да би избегао судар.

"Пошто сам дозволио Кимију да ме потпуно прође, прешао сам са леве стране на десну, прошавши иза Кимија током тога. Тада сам га напао са унутрашње стране прве кривине и успешно га претекао", рекао је Хамилтон.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво