Преминуо рукометни тренер Зоран Куртеш

Српски рукометни тренер и бивши репрезентативац Зоран Куртеш (44) умро је у петак увече у Румунији где је тренирао тим Констанца.

Како је за агенцију Бета данас рекао Куртешов пријетељ, он је добио инфаркт за време кошаркашког сусрета полуфинала Евролиге Партизан-Олимпијакос.

Куртеш је умро у црноморском летовалишту Мамаја. Он је Констанцу тренирао од 2008. године, а у четвртак је тај тим освојио титулу првака Румуније.

Председник Румунске рукометне федерације Кристијан Гацу је изјавио агенцији Медиафакс да је смрт српског тренера "велики губитак за цео рукомет, а посебно за ХЦМ Констанца, јер је он у потпуности успео даизмени менталитет екипе".

Гацу је навео да су еволуција играча и добра игра у Лиги шампиона у потпуности потврдили вредност Зорана Куртеса. Према његовим речима, Куртешу у Румунији треба одати почаст, абиће одложена и такмичења у Купу Румуније.

Зоран Куртеш је пре одласку у Румунију живео у Новом Саду. Био је репрезентативац, селектор и тренер рукометаша Партизана у шампионским данима те екипе.

Куртеш је рођен 23. децембра 1965. године у Новом Саду. Своју тренерску каријеру је започео у Југовићу, да би га рукометни пут касније водио у Синтелон, Партизан, Војводину, Ал Ахли, Пик Сегед и на крају, румунску Констанцу, са којом је ових дана прослављао другу титулу шампиона заредом.

Био је први тренер, који је водио неку румунску екипу у осмини финала Лиге шампиона, а у Србији је титуле освајао са Партизаном и Војводином.

Селектор репрезентацију Југославије био је на Светском првенству у Португалији 2003. године, када је освојено осмо место.

Датум сахране Куртеша биће накнадно саопштен.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво