Рукометаши Србије поражени у Сарајеву

Мушка рукометна репрезентација Србије изгубила је у Сарајеву од домаћина Босне и Херцеговине са 31:28 (18:14), у утакмици петог кола друге групе квалификација за првенство Европе.

Рукометаши Србије и Босне и Херцеговине после пет одиграних кола имају по седам бодова, са истим скором од по три победе, једног нерешеног резултата и пораза. У групи два такмиче се још Русија, Швајцарска, Италија и Фарска Острва.

Репрезентација Босне је од почетка меча била у вођству, а неколико пута домаћи су водили са по два гола разлике 6:4, затим и 8:6, али су Младен Бојиновић а затим и Алем Тоскић успели да изједначе.  У 15. минуту српски репрезентативци повели су са 9:8 преко Добривоја Марковића, али су након тога домаћи са играчем мање постигли два гола и повели са 12:11, а затим су успели да дођу и до два гола предности (14:12, 16:14).

У тим тренуцима репрезентативци Србије играли су лоше у нападу, што су играчи Босне искористили и до краја провг полувремена стекли предност од четири гола 18:14.

Почетком другог полувремена Босна је наставила са добром игром и убрзо дошла до предности од пет голова - 20:15, а у 13. минуту и до седам голова разлике - 24:17. Средином другог полувремена домаћа екипа је одржавала високу резултатску предност, а рукометаши Србије су, како се ближио крај меча, поправили игру у нападу и у 27. минуту после гола Марка Вујина успели да дођу до заостатка од два гола (27:29), али до краја утакмице нису успели да стигну предност ривала.

Репрезентација Србије квалификације за Европско првенство наставља у недељу утакмицом против вечерашњег противника Босне и Херцеговине у Нишу.

Број коментара 38

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се