Читај ми!

Немачка победом над Холанђанима одузела "орловима" шансу за пласман у четвртфинале

Рукометаши Немачке победили су Холандију 33:26 у другом колу Групе 3 и оставили Србију без шансе да се пласира у нокаут фазу Светског првенства у Пољској и Шведској.

Репрезентација Србије савладала је раније данас Аргентину са 28:22 у другом колу Групе 3 Светског првенства, али након победе Немачке над Холандијом, "орлови" су остали без шансе да се пласирају у четвртфинале.

У нокаут фази Светског првенства играће Немачка и Норвешка. У понедељак ће две непоражене селекције у Групи 3 одлучивати о првој позицији, од које ће зависити ко ће на Шпанију, а ко на Француску из Групе 4.

Рукометашима Србије остаје борба за 10. место које би могло да води у квалификације за Олимпијске игре у Паризу 2024. године. Услов је победа над Холандијом у понедељак (18.00), али и боља гол-разлика од Словеније, Исланда и Мађарске.

Немачка је вечерас одиграла савршен меч, добила је прво полувреме резултатом 15:12, а друго је одиграла још јаче и агресивније, док Холанђани нису имали прави одговор.

Јури Кнор је био најефикаснији играч са девет погодака, од тога шест из седмераца. Патрик Грецки је шест пута затресао мрежу противника, док је пивотмен Јоханеса Гола пет пута погодио.

Код Холанђана је најбољи био леворуки Кај Смитс са шест погодака, док је Лук Стејнс пет пута био прецизан. Голман Барт Равенсбергер није имао свој дан, одбранио је само седам удараца, што није било довољно за бољи резултат.

Светско првенство, 2. коло:

Група 3:

Србија - Аргентина 28:22
Катар - Норвешка 17:30
Холандија - Немачка 26:33

Група 4:

Бахреин - Египат 22:26
Хрватска - Белгија 34:26
САД - Данска 24:33

уторак, 30. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво