Цветковић: Заједништво кључ пласмана на ПЕ

Селектор рукометне репрезентације Србије Јовица Цветковић изјавио је пред почетак припрема за квалификациони меч са Босном и Херцеговином у Сарајеву и Нишу 19. односно 22. марта, да је заједништво основни кључ пласмана на првенство Европе у Аустрији 2010. године.

"Желимо да играчи у предстојећи меч против Босне и Херцеговине уђу растерећени, без императива победе", рекао је Цветковић у хотелу "М", али је додао да ће свакако ићи на победу у обе утакмице - и у гостима и код куће. "Уколико се деси да у Сарајеву не остваримо зацртано, у Нишу ћемо бити фаворити", истакао је Цветковић.

Селектор Цветковић напоменуо је да је екипа предстојећег противника за свако поштовање.

"Репрезентација БиХ свакако није за потцењивање. Имамо искуство против те екипе, јер смо је победили на турниру у Македонији. Резултати најбоље говоре о њеном квалитету", истакао је Цветковић.

Под знаком питања су због повреда једино Марко Ћурувија и Милан Ћоровић, а по речима селектора, Ратко Николић је сигуран члан екипе.

"На свим предстојећим акцијама репрезентације играчи ће морати да пролазе обавезне лекарске прегледе, како се не би дешавале повреде током мечева", истакао је Цветковић.

Селектор је на припреме позвао 18 играча, два више него што је уобичајено. "Основни циљ ми је да играчи буду здрави, јер ће само у том случају моћи да одговоре захтевима репрезентације", рекао је Цветковић Окупљање репрезентативаца је данас и сутра, а прва два тренинга пред пут за Сарајево обавиће се у уторак.

Селектор Цветковић је подсетио да је дугорочни циљ стварање "озбиљне репрезентације". "За остварење тог циља неопходно је да играчи што више тренирају и играју заједно. Само у том случају, можемо да рачунамо на успех у будућности", поручио је Цветковић.

Голман репрезентације Димитрије Пејановић узјавио је да ће и у наредним квалификационим мечевима основна идеја водиља бити континуитет резултата и добра тимска атмосфера. "Уколико остваримо две победе против Босне и Херцеговине скоро сигурно ћемо остварити пласман на првенство Европе. Тамо желимо да се попнемо барем степеник више, него што смо то учинили на првенству света.", поручио је Пејановић.

Селекција Србије тренуитно заузима прво место у другој квалификационој групи у којој још играју Русија, Босна и Херцеговина, Швајцарска, Фарска острва и Италија.

На списку репрезентације налазе се следећи играчи:

голмани: Дарко Станић, Димитрије Пејановић, Драган Марјанац
лева крила: Добривоје Марковић, Марко Ћурувија
десна крила: Никола Којић, Рајко Продановић, Александар Станојевић
бекови: Момир Илић, Данијел Анђелковић, Ненад Вучковић, Младен Бојиновић, Александар Стојановић, Марко Вујин, Урош Митровић и Милан Ћоровић
пивотмени: Ратко Николић и Алем Тоскић.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се